TrichoTest™

TRICHO TEST™

Genetski test za alopeciju (gubitak kose)

TrichoTest™ je inovativan, najkompletniji genetski test koji daje odgovor na pitanje uzroka alopecije i koji na osnovu rezultata daje predlog najefikasnije terapije.

Ljudski genom se sastoji od 23 para hromozoma koji sadrže između 20.000 i 25.000 gena. Genetska mutacija jedinstvena je varijacija DNK koja se može koristiti za utvrđivanje rizika od razvoja bolesti. Tricho test™ analizira 48 genetskih varijacija, kroz 13 različitih gena, i tako personalizuje i poboljšava efikasnost terapije alopecije.

Trichotest™ analizira genetski faktor zajedno sa ostalim relevantnim karakteristikama- spoljnim faktorima kao sto su način života i porodična anamneza pacijenta. Da bi genetske karakteristike pacijenta mogle uticati na kosu, mnogi drugi faktori moraju biti prisutni, kao što su životna dob pacijenta, nivo hormona u krvi i stres.

Dakle, analiza genetskih faktora, klinički pregled i istorija bolesti pružaju potpuno razumevanje osnovnih faktora za razvoj alopecije, a lekari mogu da predlože potpuno individualizovan tretman pacijentu izborom najefikasnijih terapijskih supstanci i prilagođavanjem doza metabolizmu svakog pacijenta ponaosob.

trichotest-banner

Kome je namenjen Trichotest™

TrichoTest_Photo_2_GR

 • Svima koji žele da razumeju kako njihova genetika utiče na tretman
 • Pacijentima sa porodičnom anamnezom alopecije
 • Pacijentima koji su isprobali različite terapije i imali malo ili nimalo uspeha

Prednosti TrichoTest™-a

 • Potpuno personalizovana terapija
 • Analiziraju se specifične metaboličke karakteristike svakog pacijenta
 • Ukazuje na to koje će aktivne farmaceutske supstance biti efikasnije kod pacijenta i na njihove odgovarajuće doze za lečenje alopecije, štedeći vreme i troškove lečenja terapijama na koje pacijent možda neće reagovati
 • Radi se samo jedanput u životu- genetski rezultati se ne menjaju tokom života
 • Testiranje je jednostavno, brzo i neinvanzivno
 • Karakteriše ga reproduktivnost i efikasnost analize gena od 99,9%

Kako se sprovodi testiranje?

 1. TrichoConceptPosetite svog lekara kako biste odradili Trichotest™.
 2. Lekar uzima Vaš DNK uzorak bukalnim brisom (bris sa unutrašnje strane obraza) – ovaj postupak traje jedan minut.
 3. Ispunite upitnik s Vašim lekarom.
 4. Za 4-5 nedelja posetite svog lekara kako biste saznali Vaše rezultate.

Za više informacija pratite link: https://gr.fagron.com/en-gr/trichotest

Compounding Matters online baza preskripcija

Compounding Matters je Fagronova online baza podataka koja sadrži preskripcije za izradu i propisivanje dermatoloških preparata sa velikim brojem aktivnih i dermokozmetičkih supstanci. Ova baza nudi fаrmаceutima i lekarima širok spektаr individualno dizajniranih recepata: propisivači mogu pronаći indikаcije i formulacije koje odgovаrаju ličnim potrebama pаcijenatа, dok fаrmаceuti mogu nаći formule sа uputstvom za izradu.

Compounding Matters je selekcija formulacija bazirana na naučnim osnovama i dostupna je besplаtno zа sve propisivače i farmaceute nakon registracije korisnika na sajtu. Postupak registracije je jednostavan, potrebno je ostaviti osnovne podatke i email adresu, sačekati odobrenje od strane administratora sajta, i nakon prijema aktivacionog maila definisati šifru i korisničko ime.

Da biste se registrovali i pristupili CM bazi, kliknite ovde: https://www.fagron.com/en/user/register

Compounding Matters