NordAid Lipozomalni C vitamin

NordAid Lipozomalni C vitamin

Dodatak ishrani (dijetetski suplement) namenjen za oralnu upotrebu.

Lipozomi predstavljaju inovaciju u tehnologiji transporta hranljivih materija i apsorpcije u organizmu. Lipozomi su takozvani nosioci aktivnih supstanci proizvedenih pomoću tehnologije lipozomske inkapsulacije. Zbog njihove sličnosti sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina.

Lipozomalni C vitamin se apsorbuje i do preko 90%, za razliku od klasičnih formi vitamina C u kapsulama i tabletama.

Kliničkim studijama je potvrđena bolja apsorpcija, bioraspoloživost i bioiskoristljivost lipozomalnog C vitamina.

Ne izaziva probavne smetnje pri većim dozama.

Praktičan za upotrebu, jer osim toga što se može koristiti kao direktan oblik, lako je prenosiv, i kesica NordAid lipozomalnog C vitamina staje u svaki džep ili novčanik.

NordAid Lipozomalni C vitamin

Lipozomalni C vitamin 1000 mg gel

Deklaracija:

Lipozomalni C vitamin 1000 mg gel

Dodatak ishrani

10 kesica x 3,6 ml (36ml)

Namena: Dodatak ishrani za odrasle sa vitaminom C. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Uputstvo za upotrebu: 1 kesica dnevno. Istisnuti sadržaj kesice direktno u usta ili pomešati sadržaj sa vodom ili sokom. Za najbolje rezultate konzumirati na prazan stomak i sačekati najmanje 15 minuta pre jela.

Aktivni sastojci 1 kesica %NRV*
Vitamin C 1000 mg 1250

*Nutritivna referentna vrednost

Upozorenja: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Držati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Čuvajte na temperaturi do 25°C zaštićeno od svetlosti.

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva Zdravlja RS: 16624/2020, od 12.06.2020.