Nordaid Cink 25mg oralni sprej

Nordaid Cink 25mg oralni sprej

Hrana za posebne medicinske namene, za potrebe ishrane odraslih pacijenata sa imunodeficijencijom kao i drugim bolestima i stanjima kod kojih je potrebna nadoknada cinka i pantotenske kiseline.

Zink doprinosi boljem funkcionisanju imunog sistema i ima važnu ulogu u procesima kao što su: deoba ćelija i sinteza proteina.

Vitamin B5 (pantotenska kiselina) neophodan je za normalno funkcionisanje centralnog nervnog sistema. Takođe, vitamin B5 zaustavlja povećanje nivoa triglicerida i lošeg, LDL holesterola u krvi.

NordAid Cink oralni sprej primenenjen preko sluznice usta, obezbeđuje transport cinka i vitamina B5direktno u krvotok, za razliku od klasičnih formi- kapsula i tableta. Takođe, brzina apsorpcije cinka primenjenog putem spreja je za najmanje 50% veća u odnosu na apsorpciju iz tableta ili kapsula.

Pogodan za dijabetičare.

Pogodan za vegane.

Nordaid cink sprej

NordAid Cink 25mg oralni sprej

DEKLARACIJA:

NordAid Cink 25mg oralni sprej

Dijetetski proizvod.

Hrana za posebne medicinska namene.

Za potrebe ishrane odraslih pacijenata sa imunodeficijencijom i drugim bolestima i stanjima kod kojih je potrebna nadoknada cinka i pantotenske kiseline.

Oralni sprej

Neto količina: 30 ml

Uputstvo za upotrebu: Prilikom prve upotrebe, pokrenite pumpicu pritiskom 3-4x. Pre upotrebe ne treba promućkati. Poprskati 10 puta ispod jezika ili na unutrašnjost obraza u toku dana. Vratiti poklopac nakon upotrebe i držati bočicu u uspravnom položaju. Ako proizvod nije dugo korišćen pumpica može da se zapuši, u tom slučaju isperite pumpicu toplom vodom kako bi se otpušila.

Preporučena dnevna doza: Odrasli 5 prskanja 2 puta dnevno.

Preporučena dnevna doza od 10 prskanja sadrži: Cink 25mg (250%*), vitamin B5 10mg (167%*).

Nutritivne vrednosti10 prskanjana 100 ml
Energetka vrednost0 kJ/kcal4 kJ/1 kcal
Masti, od čega:
Zasićene masne kiseline
0,0 g
0,0 g
0,0 g
0,0 g
Ugljeni hidrati, od čega:
Šećeri
0,0 g
0,0 g
0,0 g
0,0 g
Proteini0,0 g0,0 g
So0,00 g0,00 g
Cink25 mg/250% NRV*1667 mg
Pantotenska kiselina10 mg/167% NRV*667 mg

* Nutritivna referentna vrednost

Sastojci: prečišćena voda, cink-acetat, kalcijum-D-pantotenat, prirodna aroma mentol i spearmint, regulator kiselosti: limunska kiselina, konzervans: kalijum sorbat, zaslađivač: steviol-glikozidi.

Važne napomene: Proizvod se mora koristiti pod medicinskim nadzorom. Nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane za osobe kojima je namenjen. Nije za parenteralnu upotrebu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen deci i osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

Čuvajte na sobnoj temperaturi zaštićeno od svetlosti.